Pal in de stad

‘Een bijzonder en liefdevol festival dat het leven viert en de kunst van afscheid nemen omarmt. 

 

Een uniek festival dat plaats vindt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA Oosterdok) van 18 t/m 23 maart 2024.

Het biedt een zorgvuldig samengesteld programma vol inspirerende activiteiten, ontworpen om het gesprek over leven en dood op een warme en inclusieve manier te bevorderen. 

 

In een wereld waar het praten over doodgaan vaak een taboe blijft, biedt ‘Het Laatste Hoofdstuk’ Festival een veilige ruimte waar mensen vrijelijk hun gedachten en gevoelens kunnen delen over dit universele onderwerp. Het festival nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan bijzondere theatervoorstellingen, inspirerende lezingen en ontroerende exposities, allemaal ontworpen om het thema op een creatieve en betekenisvolle manier te benaderen.

 

Een van de hoogtepunten van het festival is de rondreizende kunstinstallatie ‘De Verliesmuur’, speciaal opgesteld voor dit evenement. Bezoekers van de OBA worden uitgenodigd om met een krijtje op de muur aan te geven wie of wat ze missen in hun leven, waardoor een krachtig en ontroerend eerbetoon ontstaat aan geliefden die niet langer bij ons zijn.

 

Door openlijk te praten over dood en afscheid, helpt ‘Het Laatste Hoofdstuk’ Festival het stigma rondom dit onderwerp te doorbreken en mensen te ondersteunen bij het voorbereiden op het einde van het leven, zowel voor henzelf als voor hun dierbaren. Bovendien moedigt het festival een verandering in perspectief aan, waarbij de dood wordt gezien als een natuurlijk onderdeel van het leven dat kan worden omarmd met begrip en acceptatie.

 

Het team achter ‘Het Laatste Hoofdstuk’ Festival kijkt ernaar uit om bezoekers te verwelkomen voor een week vol inspiratie, reflectie en verbinding. 

Voor de uitnodiging met een overzicht van het programma KLIK HIER of kijk in de agenda van de culturele agenda van de OBA