Pal in de stad

PAL live

Pal live is ervaren!

Pal live biedt een cultureel programma om indrukken op te doen over het leven in al zijn facetten. 

Het programma met dit jaar als thema; ‘Wat geef je mee, wat laat je achter’, biedt een verscheidenheid aan onderwerpen die ons raken. Over belevenissen waar we mee te maken krijgen en die soms levens kunnen veranderen. Levensbedreigende ziekte, kwetsbaarheid, afscheid nemen en het levenseinde horen daar ook bij. Pal live biedt graag een podium aan mensen die deze onderwerpen niet uit de weg gaan. Een podium voor mensen die kans zien om deze onderwerpen op diverse manieren bespreekbaar te maken. Dit kunnen voorstellingen, tentoonstellingen en exposities zijn. 

 

PAL live is onderdeel van Pal in de stad en verbindt organisaties en inwoners van alle leeftijden en culturen uit en Amsterdam en Diemen met elkaar door middel van creativiteit. Pal live is ervaren. Ervaar jij mee?

 

Meer lezen over Pal in de stad, KLIK HIER

Programma

Landelijk expertise Centrum Sterven viert eerste lustrum

Dit jaar viert het landelijk expertisecentrum sterven het eerste lustrum op 20 maart 2022 in de Posthoornker. Het thema dat zij daarbij aandacht willen geven is ‘stervenscultuur’. Hoe ziet de Westerse stervenscultuur eruit, hoe staat het met de cultuur elders in de wereld?

20 gratis graphic novels ‘Naasten’

Wat doet het met je als je intensief zorgt voor iemand dichtbij die ernstig ziek is? De expositie ‘Naasten’ geeft een inkijk wat het voor naasten kan betekenen om te zorgen voor een dierbare die ziek is. De eerste 20 bezoekers van deze expositie ontvangen het stripboek (graphic novel) ‘ Naasten’. Te zien en te ervaren op 21 september in OMVAL in Diemen.

Uitreiking Poëziewedstrijd in Museum Tot Zover

De dood brengt - Voor even - Het leven - Dichtbij. Zomaar een paar regels uit de gedichtenbundel die op 24 september officieel wordt overhandigd.

Ontmoet levende boeken in de OBA Diemen ​

21 september. Een schipper of boots op het schip van Stichting Vaarwens, een uitvaarbegeleider of een kok in een Bijna-thuis-huis. Reserveer je levende boek en stel de vragen die je altijd al had willen stellen.

De levensjas

Met mooie herinneringen leef je een leven lang! Dat is de slogan van een prachtig programma voor kinderen tussen 4-12 jaar over verlies. Oma’s, Opa’s, bromvliegen, konijnen en .. worden meegenomen in een mooi verhaal, vol herinnerdingen, muziek en leuke personages.

Documentaire ‘Wei’

21 september. Langzaam afscheid nemen van het meest dierbare. “Hij was opgegroeid op een boerderij. Naarmate de dementie vorderde, werd die wei belangrijker voor hem; het boerenleven begreep hij nog”.

Before I Die Wall

Op 21 september daagt Rob Bruntink bezoekers van Pal Live uit hun ideeën en wensen op de Wall te schrijven. Zo kun je expliciet maken wat je nog graag wilt in het leven of lezen wat andere mensen aan wensen hebben. Naast de De Before I Die Wall is er een online interactieve lezing van Rob waar de Before I Die Wall als rode draad fungeert.

Berichten

Gedichtenbundel laat daadwerkelijk iets achter!

Drie prijswinnaars, een trotse master studente, een prachtige gedichtenbundel en een tot de verbeelding sprekende locatie, museum Tot Zover in Amsterdam. Zie daar dé ingrediënten voor een bijzondere avond waarin de 24 beste gedichten over het thema ‘wat laat je achter, wat geef je mee’ hun plek vonden in een bundel met dezelfde titel. Onlangs schreef het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen een poëziewedstrijd uit onder de paraplu van Pal live. “Met dit prachtige eindresultaat is het project zeer geslaagd”, zei netwerkcoördinator Wies
Wagenaar in haar welkomstwoord.

Lees meer »

Un IJgen pony

Één van de wensen op de Before I Die Wall in het winkelcentrum Diemerplein.
Een dag met activiteiten in het kader van Wereld Alzheimerdag. Van de tentoonstelling ‘Naasten naar levende boeken, levensjas en documentaire.

Lees meer »

Poëzie wekt doden tot leven

Dat in de dood poëzie schuilt, blijkt klip en klaar uit het nieuwe seizoen Spoken Word Sessies, waarin acht woordkunstenaars een interpretatie geven van de dood. Dichter en schrijver Joris van Casteren verbeeldt via Stichting De Eenzame Uitvaart al jaren de verschillende gezichten van de dood.

Lees meer »

Spoken Word Sessies

Het einde is net zo onlosmakelijk verbonden met het leven als het begin. Sterker nog, zonder de dood is het leven niet compleet. De dood toont ons de essentie van het leven en, niet in de laatste plaats, spreekt tot de verbeelding. En juist die verbeelding probeert HUMAN te vatten in het vierde seizoen van Spoken Word Sessies.

Lees meer »

EEN DOODNORMALE PODCAST

Je bent jong en iemand van wie je heel veel houdt, sterft. Hoe ga je daarmee om? Twintigers Benthe Göbel en Sabien Brehler onderzoeken wat het betekent om jong te rouwen.

Lees meer »

Nieuwsbrief Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover informeert over uitvaartrituelen en biedt reflectie op sterfelijkheid in brede zin. Hoe wij omgaan met de dood zegt veel over wie we zijn, onze afkomst

Lees meer »