Pal in de stad

20 gratis graphic novels ‘Naasten’

De expositie ‘ Naasten’ is gebaseerd op het onderzoeksproject van onderzoeker Maaike Haan van Radboud UMC uit Nijmegen. Samen met tekenaars Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen maakte ze een stripboek ofwel graphic novel. Een boek over het zorgen voor een naaste wanneer deze ernstig ziek is. Via het boek wordt geprobeerd mantelzorg meer zichtbaar en bespreekbaar te maken. In dit bijzondere project hebben onderzoek en kunst elkaar gevonden.

Indringende expositie
Tijdens deze mooie en indringende expositie en stripboek volg je afwisselend Geert die zorgt voor zijn vrouw met uitgezaaide kanker en Eva die zorgt voor haar vader met COPD, een longziekte. De verhalen van Geert en Eva geven een idee van hoe het kan zijn om te zorgen voor iemand in de laatste levensfase. Hoe ingewikkeld en confronterend het soms kan zijn, hoeveel druk het kan geven om voor de laatste keer het goede te doen voor de ander, maar ook hoe liefdevol, mooi en dankbaar dit zorgen kan zijn.
(bron: Radboud UMC)

Beleven
De expositie is te zien op 21 september tussen 10.00 en 16.00 uur in OMVAL in Diemen. Loop langs de panelen en ga in gesprek. Zo kun je meer te weten komen over de achtergrond van deze expositie of om je eigen verhalen en/of ervaringen te delen.

De eerste 20 bezoekers krijgen ‘gratis’ het stripboek van de tentoonstelling mee.