Pal in de stad

"Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik."

Kent u deze slogan van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? Het doel van deze slogan is bewerkstelligen dat mensen eerder na gaan denken over wat voor hen belangrijk is in het leven en wat dat kan betekenen voor de toekomst als het leven niet zo vanzelfsprekend meer is.

 

De landelijke Netwerken Palliatieve Zorg ondersteunen het ministerie bij het uitdragen van deze missie. Zij zetten zich in voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en sterven, op basis van de waarden, wensen en behoeften van de patiënt en diens naasten.

Een initiatief van het NPZA

PAL in de stad komt voort uit het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam En Diemen en brengt lokale initiatieven rondom het levenseinde samen. Leden van het netwerk werken op allerlei terreinen samen met partijen uit de zorg, de maatschappelijke-, culturele- en onderwijssector en het bedrijfsleven om palliatieve zorg op de kaart te zetten.

Ik vind het heel bijzonder om een van de PAL-dragers te zijn. Met PAL in de stad kunnen we met elkaar en met onze kwaliteiten en ideeën elkaar versterken en samen mooie dingen doen voor de mensen om ons heen.

Alle evenementen op één plek

In Amsterdam en Diemen zetten vele organisaties en mensen zich in om onderwerpen gerelateerd aan palliatieve zorg op verschillende manieren bespreekbaar te maken. Manieren die aansluiten bij verschillende leeftijds- en doelgroepen en die bijdragen aan maatschappelijke acceptatie en integratie van mensen in de laatste levensfase en hun naasten.

 

Al deze initiatieven brengen wij samen in één overzichtelijke agenda. Zo kun je te allen tijde zien welke initiatieven er binnenkort plaatsvinden en hoe je je hiervoor kunt aanmelden.

Meer naamsbekendheid voor jouw initiatief?​

Organiseer jij een lezing, voorstelling of andere bijeenkomst waarin palliatieve zorg centraal staat? En wil je de zichtbaarheid van jouw initiatief vergroten en meer aanmeldingen genereren? Dan komen we graag met je in contact. Meld jouw initiatief aan via onderstaande button, dan nemen wij hem op in onze agenda.