Het leven in al zijn facetten, dus ook het einde van het leven,
bespreekbaar maken voor iedereen. Dat is waar PAL in de stad voor staat.
In Amsterdam en Diemen zetten vele organisaties en mensen zich in om onderwerpen gerelateerd aan palliatieve zorg op verschillende manieren bespreekbaar te maken. Manieren die aansluiten bij verschillende leeftijds- en doelgroepen en die bijdragen aan maatschappelijke acceptatie en integratie van mensen in de laatste levensfase en hun naasten.
Pal in de stad komt voort uit het Netwerk palliatieve zorg Amsterdam en Diemen. Leden van dit netwerk werken op allerlei terreinen samen met partijen uit de zorg, de maatschappelijke-, culturele- en onderwijssector en het bedrijfsleven. Vanuit deze brede samenwerking bieden we verschillende perspectieven en een divers en innovatief jaarprogramma.
Onderdeel van dit programma is PAL live! PAL live verbindt organisaties en mensen, inwoners van alle leeftijden en culturen uit Amsterdam en Diemen met elkaar door middel van creativiteit.
Meer weten over het Netwerk palliatieve zorg Amsterdam en Diemen, KLIK HIER
Ontmoeten is samenkomen, persoonlijk contact, elkaar zien, elkaar spreken en van gedachten wisselen. De waarde zien van de verschillen tussen mensen want die diversiteit is prachtig!
Bij Pal in de stad staat elkaar ontmoeten voorop! Zij doet dit door verschillende activiteiten waarbij het spreken over het leven en dus ook het einde van het leven bespreekbaar mag zijn.
Pal in de stad komt voort uit het netwerk palliatieve zorg Amsterdam en Diemen. Leden van het netwerk zien kansen voor een brede samenwerking met diverse partijen; zowel vanuit de zorgsector als ook vanuit de maatschappelijke-, culturele- en onderwijssector en het bedrijfsleven. Door een brede samenwerking vanuit verschillende perspectieven hopen we gezamenlijk jaarlijks een breed gedragen en innovatief programma te bieden.
‘Ik heb te horen gekregen dat ik doodga. Maar tot die tijd leef ik.’
Het doel van deze slogan is meer bekendheid geven aan palliatieve zorg.
Dat mensen eerder na gaan denken over wat voor hen belangrijk is in het leven en wat dat kan betekenen voor de toekomst als het leven niet zo vanzelfsprekend meer is. Lees Meer.
Wat geef je mee, wat laat je achter?
‘Van vuilniszak – tot fontein[1] – tot levensverhaal ’
2e Aan wie laat je dat achter?
3e Wat had je mee willen geven?
[1] Fontein; verwijst naar de Fontein op het Leidseplein. Deze fontein is er gekomen omdat een Amsterdamse vrouw vond dat er te weinig fonteinen waren in de stad. Toen zij overleed, heeft zij geld aan de gemeente Amsterdam geschonken met de opdracht een fontein te plaatsen.
Netwerkcoördinator – Netwerk palliatieve zorg Amsterdam en Diemen