Pal in de stad

Berichten

Evaluatie Campagne

 

Hoewel de SIRE-Campagne voorbij is, willen het Landelijk Expertisecentrum Sterven, Carend en Bureau MORBidee op dinsdag 24 mei nogmaals stil staan bij deze belangrijke campagne.

 

Tijdens de webinar gaan we in gesprek met Lucy van der Helm, directeur van SIRE over het belang van de campagne en de maatschappelijke visie op de dood.

 

Kosten zijn € 7,50,- met jouw bijdrage steun je de bloemenactie voor hospices ter gelegenheid van de Nationale Dag Aandacht voor Sterven.

MEER LEZEN

AANMELDEN

Met de dood in huis

 

Het liefst praten we zo min mogelijk over de dood – en al helemaal niet over die van onszelf. Op een of andere manier moeten we ons ertoe verhouden, de dood onder ogen zien tijdens ons leven. Maar hoe? En hoe praten we er eigenlijk over als samenleving? In samenwerking met Pakhuis de Zwijger gaan we in gesprek over hoe we omgaan met dat onontkoombare gegeven van onze sterfelijkheid.

 

Een avond met een afwisselend programma en boeiende sprekers.

 

Nieuwsgierig? KLIK HIER

Gedichtenbundel laat daadwerkelijk iets achter!

Drie prijswinnaars, een trotse master studente, een prachtige gedichtenbundel en een tot de verbeelding sprekende locatie, museum Tot Zover in Amsterdam. Zie daar dé ingrediënten voor een bijzondere avond waarin de 24 beste gedichten over het thema ‘wat laat je achter, wat geef je mee’ hun plek vonden in een bundel met dezelfde titel. Onlangs schreef het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen een poëziewedstrijd uit onder de paraplu van Pal live. “Met dit prachtige eindresultaat is het project zeer geslaagd”, zei netwerkcoördinator Wies
Wagenaar in haar welkomstwoord.

Read More »

Un IJgen pony

Één van de wensen op de Before I Die Wall in het winkelcentrum Diemerplein.
Een dag met activiteiten in het kader van Wereld Alzheimerdag. Van de tentoonstelling ‘Naasten naar levende boeken, levensjas en documentaire.

Read More »

Poëzie wekt doden tot leven

Dat in de dood poëzie schuilt, blijkt klip en klaar uit het nieuwe seizoen Spoken Word Sessies, waarin acht woordkunstenaars een interpretatie geven van de dood. Dichter en schrijver Joris van Casteren verbeeldt via Stichting De Eenzame Uitvaart al jaren de verschillende gezichten van de dood.

Read More »

Spoken Word Sessies

Het einde is net zo onlosmakelijk verbonden met het leven als het begin. Sterker nog, zonder de dood is het leven niet compleet. De dood toont ons de essentie van het leven en, niet in de laatste plaats, spreekt tot de verbeelding. En juist die verbeelding probeert HUMAN te vatten in het vierde seizoen van Spoken Word Sessies.

Read More »

EEN DOODNORMALE PODCAST

Je bent jong en iemand van wie je heel veel houdt, sterft. Hoe ga je daarmee om? Twintigers Benthe Göbel en Sabien Brehler onderzoeken wat het betekent om jong te rouwen.

Read More »

Nieuwsbrief Museum Tot Zover

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover informeert over uitvaartrituelen en biedt reflectie op sterfelijkheid in brede zin. Hoe wij omgaan met de dood zegt veel over wie we zijn, onze afkomst

Read More »