Pal in de stad

Pal Live Poëziewedstrijd: Een Groot Succes!

De nationale dag van Aandacht voor Sterven hebben we niet stilletjes voorbij laten gaan. Vanuit de Botanische Tuin Zuidas Amsterdam hebben we de drie winnaars bekend van de eerste editie van de PAL live poëziewedstrijd!


Het was een moeilijke keuze uit maar liefst 90 ingezonden gedichten. Met door Maarten Beijer gespeelde muziek van Bach op de cello, een voorgedragen jury-rapport door Joris van Casteren en een voordracht van de winnende gedichten door de winnaars zelf.


Marlon Doomen, illustrator en ontwerper, gaat de kunstwerpen maken op basis van de gewonnen gedichten. Ze is o.a. mede-oprichter van Verlieskunst, met de missie om beeld en taal te creëren voor verlies. Na het overlijden van haar beste vriendin is ze bezig om rouw en verlies meer bespreekbaar te maken door middel van beeld. Het thema gaat haar dus nauw aan het hart.

De uitreiking van de kunstwerken zal plaatsvinden op 21 september 2021.


Hier vind je het Jury-rapport van Joris van Casteren.

Lees hier het gedicht van Judith

Lees hier het gedicht van Viviane

Lees hier het gedicht van Gerard


Gefeliciteerd Judith, Viviane en Gerard!