Pal in de stad

Pal in de Stad gaat weer bewegen!

Pal in de Stad als beweging

Belle Barendregt is begonnen als projectleider om Pal in de Stad weer te laten bewegen! Pal in de Stad heeft twee doelen. Ten eerste bekendheid geven aan de palliatieve fase en daarnaast maatschappelijke acceptatie vergroten rondom de eindigheid van het leven, in de stad Amsterdam. 

 

Nu zijn er ontzettend veel initiatieven bezig in de stad op dit gebied. Zo zijn er lezingen, tentoonstellingen, theatervoorstellingen, wandelroutes, columns, muziek, films, poëzie, noem maar op. Allemaal met makers die uiteindelijk hetzelfde bewerkstelligen wat wij met Pal in de Stad willen. Allemaal met een eigen verhaal, op unieke wijze verteld. 

 

Deze initiatieven gaan nu individueel en lokaal te werk. Wat ons zo mooi lijkt is om deze individuele initiatieven samen te brengen om zo de impact significanter te maken. Want samen bereiken we meer dan alleen.

 

Wat we gaan doen

Dit willen wij bereiken door deze initiatieven een podium te bieden. Niet een podium die alleen burgers kunnen vinden, maar waar initiatieven ook elkaar kunnen vinden – en verbinden – naast het professionele circuit. Aan ons de taak om deze initiatieven in kaart te brengen, een podium te creëren en aan ons te verbinden. Een netwerk opbouwen door middel van het platform Pal in de Stad. 

 

Een korte introductie

Belle heeft een achtergrond in de Gezondheidswetenschappen, Gezondheidseconomie en Filosofie. Vanuit haar studie Filosofie en Bio-ethiek is ze in contact gekomen met Wies en Daniëlle en het Netwerk Palliatieve Zorg Amsterdam en Diemen. Ze heeft toen een poëziewedstrijd georganiseerd samen met Marianne Hageman om ongeneeslijk ziek zijn en de dood bespreekbaar te maken onder jongeren in Amsterdam. Dit initiatief is geweest vanuit het platform Pal in de Stad. 

 

“Mijn doel is om openheid en acceptatie te vergroten rondom het levenseinde. Dat wil ik doen door een platform te creëren voor en door Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor het bespreekbaar maken van dit thema, op welke manier dan ook. Verbinding opzoeken vind ik hierin belangrijk, zowel met Pal in de Stad als de initiatieven onderling.”