Pal in de stad

Pal Beleeft: Theatervoorstelling 'De Wanen;'

In een maatschappij die meer focust op successen dan kwetsbaarheid is De wanen een voorstelling die ruimte geeft aan de onaangepaste geest. Over de vrijheid van fantasie en de realiteit van onze verbeelding. 

Theaterdebuut van dichter Ingmar Heytze

Hoewel de residentie allemaal ander materiaal opleverde, is die dichtbundel er nooit gekomen. Na een vruchtbare eerdere samenwerking met regisseur Olivier Diepenhorst (Eenzame begeerte, Theatergroep Suburbia, 2017) ontstond het idee om de Atlas uit te werken tot een toneeltekst: De wanen. Een monoloog met vele gezichten, met acteur Alwin Pulinckx als krachtig middelpunt.

“Op een ochtend sta ik in de keuken met al dan geen koffie in al dan niet mijn hand, en ik weet niet meer waar ik begin en waar de rest van de wereld ophoudt.
Ik ben volmaakt doorwaadbaar.
Je kunt het je niet voorstellen.
Maar ik wel. 
Ik kan niet anders.”

 

Nu te zien in het Bellevue theater. Kaarten zijn hier te vinden.