Pal in de stad

De Rouwen & Vieren Kas is geopend!

Sinds gisteravond staat het er weer, op het Mercatorplein. De Rouwen & Vieren kas, een gezellig en warm ingericht glazen huis. Zo is er een veilige en rustige plek gecreëerd om ruimte te bieden voor rouwen en vieren. Niet om te troosten, maar het er gewoon te laten zijn. 

 

De opening

 

Gisteravond was de opening van de Rouwen & Vieren Kas! Een avond die begon in Midwest, een sociale ontmoetingsplaats voor de buurt. Rikko Voorberg, initiatiefnemer van de Kas, leidde de avond in goede banen. Er waren sprekers bij die spot-on hun persoonlijke verhaal vertelde, over hun behoefte naar deze plek en ervaringen over de vorige editie van de kas. Het droog houden was een uitdaging. 

 

De internationaal bekende zangeres Noam (Nani) Vazana zette een krachtig optreden neer, samen met zangeres Alice Hoolsema en de zanger Hicham Laarari. Zij werden begeleid door violist Moniek De Leeuw, bekend van The Balcony Players en door gitarist Eelke Mastebroek.

 

In een stoet liep men gezamenlijk naar de Kas toe, begeleid door gitaar en viool. De sfeer was al persoonlijk door de eerder gedeelde verhalen. Eenmaal aangekomen opende Frederike Hurenkamp officieel de Kas door het lint door te knippen.

 

De Rouwen & Vieren Kas is officieel geopend voor publiek! Iedere dag van 12.00-20.00 van 20 december 2022 tot en met 1 januari 2023. 

 

Meer informatie vind je op de website van de Rouwen & Vieren Kas