Hoe ga je om met een groot verlies op jonge leeftijd? Je staat niet alleen!
Een dierbare verliezen is altijd moeilijk en als je nog jong bent kan de klap extra hard aankomen. Hoe ga je hiermee om? Iedereen doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Daar zijn geen regels voor. Het belangrijkste is om jezelf die tijd te gunnen.
Humanitas biedt in samenwerking met Prezens (jeugdpreventie GGZ) ondersteuning aan Amsterdamse jongeren en scholieren uit Amsterdam in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar.
Wij bieden kosteloos de volgende activiteiten aan:
Lotgenotengroepen jongeren
In zes wekelijkse bijeenkomsten staan ieders gevoelens en ervaringen centraal. Natuurlijk zijn de gespreksgroepen vertrouwelijk: alles wat er besproken wordt blijft binnen de groep. En, heel belangrijk, de herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. Vertel over jouw ervaringen op de manier die het beste bij jou past. Je kunt je gesteund voelen door jouw verhaal te vertellen en de ervaringen van anderen te horen. Tijdens de bijeenkomsten staan jouw wensen centraal.
Rouw maatje
Je wordt gekoppeld aan een maatje. Dat kan een volwassene zijn of een leeftijdsgenoot, die eerder een verlies meemaakte. Jullie spreken 2 tot 4 keer per maand af. Jullie kunnen samen iets leuks doen, het maatje luistert naar jouw ervaringen en kan je steun en advies geven.
1-3 Adviesgesprekken
Je kunt je verhaal kwijt en tips en adviezen krijgen. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan kijken jullie samen naar wat het beste bij jou past. Een adviesgesprek is voor jou alleen, maar het is ook mogelijk om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld je vader of moeder of een vriend(in).
Online platform
Heb je een vraag over rouw? Wil je direct online contact met een Humanitas vrijwilliger Jongeren in Rouw? Zij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9 uur tot 17 uur via Whatsapp op 06-53825511.
Naast Jongeren in Rouw biedt Humanitas ook Lotgenotengroepen Rouw en Steun bij Rouw voor volwassenen.
Met de nieuwe jongerencampagne #maarikbennietalleen reikt Humanitas uit naar alle jongeren die wel een steuntje kunnen gebruiken. Deelnemers vertellen in filmpjes en podcasts meer over hoe vrijwilligers hen geholpen hebben om op eigen kracht iets te veranderen aan hun situatie.
Bekijk hier de flyer of beluister de podcast.
Meer informatie is te vinden op de website van Humanitas.
Netwerkcoördinator – Netwerk palliatieve zorg Amsterdam en Diemen