Pal in de stad

Poëzie wedstrijd

Gedichtenbundel laat daadwerkelijk iets achter!

De eerste editie van de poëziewedstrijd van Pal live zit erop. Werd op 24 mei tijdens de nationale dag van Aandacht voor Sterven de drie prijswinnaars bekend gemaakt. 24 september namen zij hun eigen illustratie bij het gedicht in ontvangst evenals een gedichtenbundel met de 24 beste gedichten uit de 90 inzendingen.

 

 

De gedichtenbundel wordt digitaal uitgegeven.
Je kunt de digitale gedichtenbundel à € 2,50 bestellen door dit formulier in te vullen.

Van de opbrengsten worden weer nieuwe projecten gefinancierd.

 

 

Lees hier het persbericht over de bijzondere uitreiking op 24 september.

 

 

Hieronder is een korte impressie te zien.

 

 

Voor diegene die de winnende gedichten nog een keer wil lezen:
Lees Hier het gedicht van Judith
Lees Hier het gedicht van Viviane
Lees Hier het gedicht van Gerard

 

 

Illustraties overhandigd.
Marlon Doomen, verlieskunst, maakte de illustraties bij de winnende gedichten. Van deze illustraties samen met een kort fragment van de gedichten zijn kunstkaarten gemaakt. Marlon kwam tot de volgende illustraties.

Judith- zij
Een gedicht wat van zichzelf al zo beeldend is, heeft weinig nodig. Gebaseerd op de eerste zin “ze zwaait de deur open van de kroeg” kwam er dit beeld bij me op. Een deur die altijd open staat, iedereen verwelkomend, waar dan ook.

Viviane – geen titel
Het theedrinken, is een ritueel wat mij persoonlijk veel doet. De warmte, een rustig moment nemen, in zoiets alledaags. Een boodschap aan iedereen die er niet meer is, dat we ook met alledaagse dingen aan ze blijven denken.

Gerard – zijden draad
De titel sprak bij mij tot de verbeelding. Wat is de zijden draad, waar komt het vandaan, waar gaat het heen in dit verhaal. Als de wierook, zweeft het door de ruimte.