Pal in de stad

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Theater: Voor als je doodgaat

oktober 31 @ 20:00 - 21:00

€7,50
Op 31 oktober in De Studio van NEMO: Voor als je doodgaat. Duik in verhalen over verlies, verdriet én veerkracht. Theatermaker Hanna Timmers nodigt je uit om stil te staan bij de dood en wat ons houvast biedt in die laatste momenten.

Soms komt de dood onverwacht, soms zie je hem al van verre aankomen. Maar het moment van sterven is altijd indrukwekkend. Wat geeft in zo’n moment houvast? Moeten we ons aan elkaar vastklampen, appeltaart langsbrengen of is het beter even helemaal niets te zeggen?

Theatermaker Hanna Timmers sprak voor Het Nieuw Utrechts Toneel met tientallen mensen over de dood. Samen met vormgever Gerbrand Bos maakt zij een kistje met handvatten voor de dood.

Neem even de tijd en duik in verhalen van verdriet, verlies én veerkracht. Met Voor als je doodgaat hopen de makers het gesprek over sterven en de dood gemakkelijker te maken. Want of we het nou willen of niet, de dood is onderdeel van ons leven. Dus laten we er samen over spreken, zodat we iets meer weten waar we aan toe zijn – als het zover is.

Het Nieuw Utrechts Toneel

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Zij maken theater over de strijd tussen toekomst en verleden. Theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar te praten. Hun theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is.

Gegevens

Datum:
oktober 31
Tijd:
20:00 - 21:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nemosciencemuseum.nl/nl/wat-is-er-te-doen/activiteiten/programmering-de-studio/31-oktober-2024/

Organisator

NEMO Science Museum
Telefoon:
020 531 32 33
E-mail:
info@e-nemo.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

NEMO Science Museum de Studio
Kattenburgerstraat 5
Amsterdam, Noord-Holland 1018 JA
Telefoon:
020 531 32 33
Bekijk de site van Locatie