Pal in de stad

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijeenkomst: Death Cafe in Tolhuistuin

november 14 @ 17:00 - 20:00

Gratis

Vind je het ook vervelend dat het onderwerp dood zo vaak vermeden wordt? Kom dan naar Death Café! In een café setting bespreken we open en eerlijk alles rondom de dood. Een ongedwongen sfeer waar inspirerende gesprekken taboes doorbreken. Ontmoet nieuwe mensen, deel je ervaringen en leer van anderen. We bieden koffie, thee en lekkernijen aan zodat je je meteen thuis voelt. Iedereen is welkom, of je nu komt om te luisteren of om je verhaal te delen. Sluit je aan bij onze gemeenschap en ontdek hoe praten over de dood het leven kan verrijken.

Beschrijving van het programma

Deze bijeenkomsten van maximaal 10 mensen zijn bedoeld als een relaxte vrijplaats waar iedereen openlijk kan spreken over allerlei onderwerpen rondom de dood. Onder genot van een kopje thee of koffie en wat lekkers, kunnen we onze verhalen, ervaringen en ideeën over de dood delen zonder te vrezen dat anderen daar niet voor openstaan. Het kan bijvoorbeeld gaan over rouw en verlies, angst voor de dood, wensen rondom het sterven, bijna-dood ervaringen of het bijstaan van een naaste in hun stervensproces. Of misschien wil je stilstaan bij wat de dood betekent voor jou in het leven. Al deze onderwerpen zijn welkom.

Hebben deze onderwerpen jou geïnspireerd om iets te maken zoals een tekst, gedicht, lied of andere kunstvorm. Of ben je tegen kunstvormen aangelopen die over deze onderwerpen gaan? Neem dit dan vooral mee en deel het met de andere!

De gesprekken zullen gefaciliteerd worden door Lieke van Nood (rouw- en verlies begeleider) en Annie Birken (end-of-life coach en trainer). Ze hebben allebei de wens dat iedereen kan leren met ziekte, verlies en sterven om te gaan. Bij het aanbieden van Death Cafe’s willen ze dat de dood meer bespreekbaar wordt en als onderdeel gezien wordt van het leven.

De deuren gaan open om 17:15. De bijeenkomsten duren van 17:30 tot 19:45

Gegevens

Datum:
november 14
Tijd:
17:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://tolhuistuin.nl/evenementen/death-cafe-in-het-tolhuistuin

Organisator

CareSpace
Telefoon:
0630342059
E-mail:
info@carespace.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Tolhuistuin
Tolhuisweg 3
Amsterdam, Noord-Holland 1031 CL
Telefoon:
020 760 4820
Bekijk de site van Locatie