Pal in de stad

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Verhalenviering & Herdenken: Allerzielen, allerheiligen, allerlevenden

november 3 @ 16:00

Gratis

Op zondag 3 november verzorgen de leden van de band Nobuts en  TV- en theaterregisseur Anne Christine Girardot een verhalenviering in De Thomas. Daarmee zetten zij de traditie van Allerheiligen en Allerzielen voort waarmee de kerk al sinds de twaalfde eeuw haar overledenen herdenkt.

In de verhalenviering is er ruimte voor de bezoekers om stil te staan bij mensen die hen dierbaar waren en die in het afgelopen jaar of al langer geleden gestorven zijn. Dit kan door een kaars aan te steken, maar ook gewoon door te luisteren en te herdenken. Je ontdekt dat je niet alleen bent in je verdriet.

Nobuts en Anne Christine Girardot delen hun persoonlijke verhalen en muziek over mensen die voor hun belangrijk waren, of nog steeds zijn. ‘We hebben we deze verhalenvieringen de afgelopen jaren tot in Parijs aan toe gedaan, en we merkten dat het mensen diep raakte. En gelukkig ook troostte. Blijkbaar is deze oude traditie van de kerk er niet voor niets. Het biedt iedereen een kans om stil te staan bij de dood, bij de mensen die we hebben verloren. Wie ze voor ons waren, wat we van ze hebben meegekregen, wat ze nog steeds voor ons zijn en wat wij weer door kunnen geven.’ Via de verhalen en de voor deze gelegenheid sobere, akoestische muziek van de band komen deze mensen weer even dichterbij.

Kaarten zijn gratis te reserveren.

Nobuts maakte negen albums met muziek en teksten die doordrongen zijn van hun passie en missie om zin en geloof te geven aan de dagelijkse beslommeringen.
Anne Christine Girardot maakte TV programma’s als ‘De Kist’ en ‘Tot de dood ons scheidt’ en regisseert ‘In Gods naam’, een theatervoorstelling met Bastiaan Ragas.
Ook haar NPO 2Doc documentaire ‘Tijd om te sterven’, waarin de discussie over waardig te sterven op een intrigerende manier in beeld is gebracht, is niet alleen indrukwekkend voor de kijker, het leverde ook inzichten en verhalen op die Anne Christine bij Allerzielen, Allerheiligen, Allerlevenden zal delen.

Gegevens

Datum:
november 3
Tijd:
16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://dethomas.nl/activiteiten/allerzielen-allerheiligen-allerlevenden/

Organisator

De Thomas
Telefoon:
020 673 81 71
E-mail:
info@dethomas.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Thomas
Prinses Irenestraat 36
Amsterdam, Noord-Holland 1077 WX
Telefoon:
020 673 81 71
Bekijk de site van Locatie