“Koffie, cake, bitterballen of halva? We eten en drinken wat af als we rouwen. Nederland heeft een rijke culinaire traditie tijdens uitvaarten. Vroeger én nu. Eten geeft troost en brengt herinneringen naar boven. Samen eten of drinken werkt bovendien verbindend.
Museum Tot Zover heeft een heel buffet van kunstenaars klaar staan, waaronder Remy Jungerman, Narges Mohammadi, Marije Vogelzang en Erik Mattijssen. De museale dodendis wordt begeleid door smaakmakers als Hiske Versprille, Petra Possel, Carolina Verhoeven en Sandra Schouten. Naast veel kunst tonen we koffietafelfotografie, geven we informatie en presenteren we de winnaar van de Grote Uitvaartcaketest. Verwacht ook een muur van Afghaanse halva, en een koffie- en cakefontein.De tentoonstelling wordt geopend door Petra Possel (journalist, podcastmaker, culinair recensent en radiopresentator) en Guus Sluiter (directeur Museum Tot Zover, funerair expert en liefhebber van lekker eten)”