Pal in de stad

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het laatste hoofdstuk – ‘de Troostboom’ voor kinderen

maart 20 @ 13:00 - maart 23 @ 17:00

Gratis

Troost is wat helpt bij iets of iemand missen. Weet jij wat je troost geeft? Schrijf het op en help mee de boom zo vol mogelijk te hangen met briefjes van troost.

Een liefdevolle en creatieve inloopactiviteit voor kinderen over troost en verlies. 

‘Als ik papa mis, ben ik als een bloem in de knop’ (S., 9 jaar)

Ieder rouwt op zijn manier, en dat geldt niet in mindere mate voor kinderen. Hoe gaan zij om met iets of iemand missen? En wat geeft dan troost? Machteld van Barchjansen wil kinderen die met afscheid en verlies te maken hebben, een podium geven.

De inloopactiviteit van ‘de Troostboom’ is een uitnodiging aan alle kinderen en jongeren (tot en met 12 jaar) om op te schrijven wie of wat zij missen en wat hen troost geeft. Deze briefjes kunnen ze in de speciale boom hangen. Alle briefjes laten zien dat er meer kinderen zijn die iets of iemand missen en ook ideeën hebben over wat dan helpt. “Wat verlies voor kinderen betekent is vaak onzichtbaar en soms moeilijk om woorden aan te geven. Het openlijk laten zien wat missen voor kinderen en jongeren betekent in hun eigen taal en vorm, kan uitnodigend zijn om hier meer in te delen.” Er zijn voorbeelden van tekeningen en verhalen van andere kinderen over hoe het is om iets of iemand te missen.

Deze activiteit voor kinderen is een onderdeel van het festival ‘Het laatste hoofdstuk’ en vindt plaats op woensdagmiddag 20 maart tussen 14:00 en 17:00 en op zaterdagmiddag 23 maart tussen 11:00 en 17:00.

Gegevens

Begin:
maart 20 @ 13:00
Einde:
maart 23 @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

OBA Oosterdok
Oosterdokskade 143
Amsterdam, 1011DL