Pal in de stad

Nu bezig
Featured Uitgelicht

Expositie: Doodleuk

Museum Tot Zover Kruislaan 124, Amsterdam

In cartoons en strips zijn dood en uitvaart geliefde thema’s, maar zelden zijn ze onderwerp voor een hele serie. Zo niet bij striptekenaar Peter de Wit (1958), onder meer bekend van Sigmund. Hij begon te schetsen en hield niet op. Nu te zien in Museum Tot Zover.

Gratis – €11
Featured Uitgelicht

Tentoonstelling: Living Looonger

NEMO Science Museum de Studio Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

Living Looonger zoomt in op vragen rond ouder worden, jong blijven en sterfelijkheid. Bezoek de tentoonstelling Living Looonger, een tentoonstelling voor volwassenen in De Studio van NEMO op het Marineterrein in Amsterdam.

€7,50
Featured Uitgelicht

Verliesmuur & luisterbankje

OBA Slotermeer Slotermeerlaan 103E, Amsterdam

Wie of wat ben jij verloren? In de openbare bibliotheek in Slotermeer vind je de Verliesmuur en het Luisterbankje. Op de kunstinstallatie de Verliesmuur mag je met krijt je verlies schrijven, een kaarsje branden of een voorwerp achter laten. Op het luisterbankje hoor je de rouwbiechten – dat zijn verhalen van mensen in de rouw die het waard zijn om gehoord te worden.

Featured Uitgelicht

Filmavond: Memento Vivere & Touch Life

Museum Tot Zover Kruislaan 124, Amsterdam

Een filmavond over leven, dood en rouw in de Tuinzaal. De korte film 'Memento Vivere' van Froukje Romkema wordt die avond voor het laatst vertoond en gewisseld voor de korte film 'Touch Life' van Eline Dekker. Beide makers introduceren hun film en beantwoorden vragen uit het publiek. Directeur Guus Sluiter zal de avond moderaten.

€12,50