Pal in de stad

Hilde Kokshoorn

Hilde is illustrator. Zelf heeft Hilde ervaren dat dat iets tekenen (of schilderen, kleien, vilten etc.) kan helpen bij rouw. ‘Daarom heb ik mij verdiept in het letterlijk vorm geven aan verliesverdriet bij verlies.’ Verlies van een geliefd iemand door overlijden of scheiding, van werk, van gezondheid, van een relatie en er zijn nog veel meer vormen van verlies te noemen.


‘Verliesverdriet hoort bij het leven, maar soms is het taai. Alles is al gezegd en je weet niet waar je naartoe moet met je verdriet.’ Dan kan het je helpen om iets te gaan maken. Hilde spreekt uit ervaring. Daarom heeft zij een boekje gemaakt met 5 laagdrempelige maakoefeningen en geeft Hilde workshops, allebei met de titel ‘Jouw rouw, niet praten maar maken’. Omdat woorden niet altijd toereikend zijn. Omdat je je verhaal al zo vaak hebt verteld.

Luister naar jezelf en geef je verliesverdriet letterlijk vorm, met je hart en je handen.


‘Ik vind het heel bijzonder om een van de Paldragers te zijn. Met PAL in de stad kunnen we met elkaar en met onze kwaliteiten en ideeën elkaar versterken en samen mooie dingen doen voor de mensen om ons heen.’

Wil je meer weten? Kijk op www.hildekokshoorn.nl/jouwrouw. Je kunt me ook volgen op LinkedIn en op Instagram