Pal in de stad

FestiPAL Haalt De Krant

Wereld Alzheimerdag is in Diemen niet ongemerkt voorbij gegaan. Die dag waren er in Diemen op verschillende plekken activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor mensen met Dementie en hun naasten. Diemen heeft sinds één jaar het predikaat Dementievriendelijke Gemeente en dus was het tijd voor een kleine evaluatie. Daarover ging Kiki Hessels met twee casemanagers Dementie en met wethouder Marian Everhardt in gesprek. Lees HIER het artikel uit het Diemernieuws. 

FestiPAL; Samen aan tafel

Op donderdag 21 september staat Diemen in het teken van Wereld Alzheimerdag. Doe mee aan het mooie programma. We gaan samen zingen, samen eten en met elkaar in gesprek. En…… we proberen via crowdfunding een belevenistafel voor Diemen te realiseren.

Het programma

Klik hier voor het gehele programma.

 

Samen zingen

Samen zingen is belangrijk voor mensen met geheugenproblemen of dementie.  Bent u benieuwd hoe zingen kan bijdragen aan activeren van het brein, het verbeteren van de stemming en ophalen van herinneringen? Kom dan naar een van de workshops op donderdag 21 september, door professionele Zorg-Zangeressen Lieke en Marjolein.

 

  • Locatie: Omval. Ruimte 1.3
  • Start workshop 1: 13.00 uur
  • Start workshop 2: 14.15 uur
  • Hier kunt u zich aanmelden.

 

Download hier de flyer met informatie over samen zingen.

Pop-up Onvergetelijke lunchclub

Samen koken, samen lunchen. In ’t Kruidvat gaan mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een heerlijke lunch te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier en elkaar ontmoeten staat centraal. 


Locatie: Huis van de buurt ‘t Kruidvat

Start: 10.30 uur en eindtijd 14.30 uur.


Meedoen? Meld je aan bij Paul Heskamp.

T: 06 507 164 04

E: p.heskamp@welzijndiemen.nl

OPROEP crowdfunding

Een belevenistafel zorgt voor een sprankje geluk. Bewoners bloeien op en genieten van de herkenning van van alles op de belevenistafel. De belevenissen van vroeger komen in herinnering met de touchtafel en worden opnieuw beleefd. Wilt u ook bijdragen aan een sprankje geluk? We zijn blij met elke donatie, groot of klein! Crowdfunding pagina komt
De belevenistafel voor Diemen.